Chevrolet Traverse is weer helemaal vers (2024)

Auteur: willeme, gepost om 11 Reacties

Chevrolet Traverse is weer helemaal vers (1)

De Chevrolet Traverse is een zeldzaamheid in Nederland, maar zou stiekem best kunnen scoren.

Er gaan dagen voorbij dat je niet denkt aan de Chevrolet Traverse. We gaan er voor de komende 3 minuten voor zorgen dat je wél gaat denken aan deze keurig ogende automobiel.

Grootste crossover

De Chevrolet Traverse is de grootste crossover van Chevrolet. Deze staat dus alsnog onder de Tahoe en Suburban gepositioneerd. Nog een verschil is het chassis. De Tahoe en Suburban staan op een ladderchassis met daarop een separaat koetswerk. De Traverse heeft een zelfdragende carrosserie. Dus meer een personenwagen met terreinauto-looks, dan andersom. Voor de rijeigenschappen geldt dat ook trouwens.

Chevrolet Traverse is weer helemaal vers (2)

De Chevrolet Traverse was destijds de opvolger van de Uplander MPV. Dus de auto is een soort crossover met stoer uiterlijk, maar MPV-achtige eigenschappen. Als je kostenbewust bij een Hertz of Avis vraagt naar iets met zeven zitplaatsen, is de kans erg groot dat je een Traverse krijgt. Althans, als je aangeeft pertinent NIET een Dodge Caravan te wensen.

Chevrolet Traverse is weer helemaal vers (3)

Het huidige model loopt alweer mee sinds januari van 2017, dus is het de hoogste tijd voor een facelift. Met name het front is er op vooruitgegaan. Het past keurig in de lijn van andere Chevrolets. Dankzij de grote grille en kleine, platte koplampen heeft de auto een uitstraling die wat doet denken aan de Camaro. Niet verkeerd voor een familieauto.

Chevrolet Traverse is weer helemaal vers (4)

In het interieur zijn er bij de Chevrolet Traverse er ook stappen gezet. Het geheel ziet er helemaal niet onaardig uit. In het verbeterde infotainmentsysteem treffen we Apple Car Play en Android Auto aan. Handig! Ook handig, de zonwering voor het achterste dakraam kan nu elektrisch worden bediend. Ook zijn er nieuwe bekledingen en dergelijke mogelijk. Het is niet premium, maar je hebt alles wat je nodig hebt (plus een beetje meer).

Chevrolet Traverse is weer helemaal vers (5)

In technisch opzicht zijn er nog geen veranderingen aangekondigd. Dat betekent dat alles waarschijnlijk bij het oude blijft. Dus de bekende 3.6 V6 met 315 pk zal nog even blijven. Deze is gekoppeld aan een negentraps automaat om het verbruik een beetje te kunnen drukken. Standaard heeft de Chevrolet Traverse voorwielaandrijving, vierwielaandrijving is optioneel. Qua kosten valt het redelijk mee, met deze Chevrolet Traverse: het uitgaande model was leverbaar van af 30.000 dollar. Niet veel voor 5,19 meter aan familieauto.

Chevrolet Traverse is weer helemaal vers (6)

Ook interessant!

  • Forester facelift is klassiek vreemd en helemaal goed

  • Legendarische Chevrolet Corvette uit productie*

  • Volkswagen Polo facelift is helemaal officieel

  • Mijn Auto: Chevrolet Corvette C4 van Peter

Nieuwste artikelen

  • Toto Wolff maakt na introspectie en zelfreflectie zijn toekomst bekend
  • Kwalificatie Formule 1: Alonso oude bok, Verstappen geen top-5 in Monaco
  • Moet je voor een EV speciale banden kopen?
  • Rolls-Royce Phantom kost minder dan de rekening voor onderhoud

Volgend bericht: Audi RS 5 DTM is in het nieuw gestoken »

Lees Interacties

Reacties

  1. Chevrolet Traverse is weer helemaal vers (15)Robert zegt

    Grappig, terwijl ik al lezende het bericht wegscroll, zie ik een advertentie voor de VW Tiguan voorbij komen. De rechtstreekse concurrent, zou de Traverse ook in Europa worden aangeboden. En als je ze dan zo met elkaar vergelijkt, dan ziet die Chevrolet er nog niet eens zo slecht uit.

    En t.o.v. al dat FSi/TSI geweld weet je gewoon dat zo’n 3,6 V6 de prijs waarschijnlijk verdubbelt voor ons Nederlanders,, terwijl deze nuchter beschouwd niet meer dan de helft zou moeten kosten. En dat deze Yank het gemakkelijk twee keer langer zal volhouden, qua kilometrage en levensduur.

    Wat is het toch oneerlijk verdeeld in de wereld.

    Log in om te reageren

  2. Chevrolet Traverse is weer helemaal vers (16)Loek zegt

    Ik vond de technisch gelijke GMC Acadia altijd net iets gaver, bovendien is Chevrolet niet het meest inspirerende qua design recent. Maar nu de Acadia qua design….. niet zo fantastisch meer is, vind ik dit wel een gaaf ding!

    Log in om te reageren

  3. Chevrolet Traverse is weer helemaal vers (17)E550 zegt

    Hij lijkt op de Discovery, alleen dan een stuk mooier. De C-stijl vind ik wel mooi bij deze Traverse.

    Log in om te reageren

    • Chevrolet Traverse is weer helemaal vers (18)mashell zegt

      Die hebben ze natuurlijk van de Mercedes ML gejat. Maar ik ben het er mee eens, die C stijl geeft met model met wat meer dan de zoveelste blokkendoos.

      Log in om te reageren

  4. Chevrolet Traverse is weer helemaal vers (19)E34M5Touring zegt

    Ik had de vorige versie als rental een tijdje terug. Een AWD variant in een totaal besneeuwd Chicago. Erg fijne bak, lekker ruim enz. Prima ding eerlijk gezegd. En de AWd was erg prettig toen.

    Log in om te reageren

  5. Chevrolet Traverse is weer helemaal vers (20)mashell zegt

    Die laatste photoshop…. Een wagen die net boven het zand zweeft en zo geen stof opwerpt en lekker schoon blijft! Dat zijn features waarmee je auto’s verkoopt.

    Log in om te reageren

  6. Chevrolet Traverse is weer helemaal vers (21)diablogt zegt

    Ben al lange tijd aan het rondkijken voor een soort gelijke auto, als vervanging voor mijn Mitsubishi Grandis. Hele mooie en fijne wagens, maar je hebt zowat een groot rijbewijs nodig voor deze dingen uit de VS.
    Wat betreft verbruik zal jet niet veel schelen. Haal 1 op 8 met een grandis, maar de wegenbelasting, de verzekering en de onderhoud bij zulke auto’s is gewoon niet grappig.

    Dan kun je beter gaan voor een X5 of een Q7 in een 7 persoon uitvoering.

    Log in om te reageren

  7. Chevrolet Traverse is weer helemaal vers (23)kvh87 zegt

    Heb in het 2017-model drie weken lang rond gereden in Florida. Hij heeft mss niet de beste looks, vergeleken met bijvoorbeeld zijn grotere broers de tahoe en suburban, maar hij rijdt echt prima! En veel ruimte! Beenruimte achterin is S-klasse waardig (of meer) en kofferbakruimte met de achterste rij stoelen plat is ook erg ruim! Zou ik m zelf kopen? Ik zou wss doorsparen voor een Tahoe of de nieuwe GMC yukon vanwege hun looks.

    Log in om te reageren

    • Chevrolet Traverse is weer helemaal vers (24)E550 zegt

      Eens, de grote broers zijn nog een stuk mooier en stoerder. Maar die zijn ook een stuk groter en zwaarder.

      Log in om te reageren

Geef een reactie

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Chevrolet Traverse is weer helemaal vers (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Gov. Deandrea McKenzie

Last Updated:

Views: 6441

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gov. Deandrea McKenzie

Birthday: 2001-01-17

Address: Suite 769 2454 Marsha Coves, Debbieton, MS 95002

Phone: +813077629322

Job: Real-Estate Executive

Hobby: Archery, Metal detecting, Kitesurfing, Genealogy, Kitesurfing, Calligraphy, Roller skating

Introduction: My name is Gov. Deandrea McKenzie, I am a spotless, clean, glamorous, sparkling, adventurous, nice, brainy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.